Uit recente cijfers is gebleken dat 95% van de Nederlanders internet heeft in hun huishouden en het grootste gedeelte hiervan combineert dat ook met telefonie of digitale tv. Dat is ook niet raar, internet is inmiddels niet meer weg te denken uit ons moderne leven. Het steeds populairder wordende alles in 1 pakket wordt vaak gekozen door consumenten vanwege de voordeligheid, met 1 pakket heb je namelijk 1 contract bij 1 provider nodig voor al deze diensten. Maar wat is nou verstandiger? Een alles in 1 pakket of afzonderlijk internet? Je leest het allemaal hieronder.

De verschillende internetleveranciers bieden hun klanten de mogelijkheid om alleen internet af te nemen of een alles in1 pakket waarbij je zelf kunt kiezen of je daar telefonie en/of digitale televisie bij wilt.

Wat is een Alles-in-1-pakket?

Met een alles in 1 pakket sluit je een abonnement af waarmee je kan internetten, bellen en genieten van digitale televisie bij één leverancier. Met een alles in 1 pakket zorgt de leverancier ervoor dat je een snelle internetverbinding hebt via ADSL, kabel of glasvezel, dat je gebruik kunt maken van je vaste telefoonlijn én tenslotte dat je van digitale televisie kunt genieten. De verschillende internetleveranciers bieden allerlei mogelijkheden voor voordelige pakketten:

  • Televisie en Internet: In dit pakket geniet de consument van een snelle internetverbinding in combinatie met digitale televisie. Hierbij kan je de keuze maken uit bijvoorbeeld uitzending gemist, waarbij je ook achteraf programma’s kunt bekijken wanneer het jou beter uitkomt. Ook kan je met dergelijk pakket je programma’s opnemen, pauzeren of terugspoelen.
  • Bellen en Internet: In dit pakket geniet de consument van een snelle internetverbinding in combinatie met telefonie. Hiertoe behoort het bellen via een vaste telefoonlijn, een tweede telefoonlijn, voicemail, conference call opties en onbeperkt bellen.
  • Internet, televisie en bellen: In dit pakket geniet de consument van zowel een snelle internetverbinding, als ook telefonie en digitale televisie.

Voordelen van Alles in 1 pakketten

Het grootste gedeelte van de Nederlandse huishoudens kiest voor een alles in 1 pakket vergeleken met afzonderlijke abonnementen voor internet, bellen en tv bij verschillende aanbieders, en dat is niet voor niks. Een alles in 1 pakket biedt verschillende voordelen.

  • Voordelige tarieven en flinke korting: Alles in 1 pakketten bieden vaak gunstige tarieven en vaak krijgt de consument ook nog een flinke korting bij het sluiten van een contract waarbij je van zowel internet, digitale televisie en telefonie kunt genieten. Als nieuwe klant ontvang je vaak cadeaus of kan je gebruik maken van leuke aanbiedingen en voordelige acties.
  • Alles bij één leverancier: Je hebt op deze manier maar één aanspreekpunt en dus verloopt de communicatie makkelijker. Verder ontvang je ook één overzichtelijke factuur voor al deze diensten, wat de administratie van deze kosten eenvoudiger maakt.
  • Overstappen of annuleren is eenvoudiger: Wil je overstappen naar een andere leverancier of ben je van plan je contract te annuleren? Dit is dan makkelijker met een alles in 1 pakket omdat je dan direct in één keer het hele proces hebt afgerond in plaats van voor elke dienst afzonderlijk het proces doorlopen.
  • Variatie in pakketten: Er zijn verschillende pakketten mogelijk. Zo kan je kiezen voor alleen internet en digitale televisie, of juist alleen telefonie gecombineerd met internet.

Nadelen van Alles-in-1-pakketten

Een alles in 1 pakket heeft leuke voordelen maar er zitten ook wat nadelen aan verbonden.

  • Je bent afhankelijk van 1 leverancier: Als er een storing plaatsvindt of als je afgesloten wordt bij de leverancier, dan zijn direct alle diensten uit de lucht.
  • Minder loyaliteit: Alles in 1 pakketten richten hun diensten voornamelijk op nieuwe klanten. Bestaande klanten krijgen vaak geen kortingen of aanbiedingen meer.
  • Afhankelijk van internetverbinding: Om gebruik te maken van digitale televisie is een internetverbinding noodzakelijk. Heb je een internetstoring, dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van digitale televisie.

Hoe maak je je keuze?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze tussen een alles in 1 pakket of een abonnement nemen voor internet, bellen en televisie afzonderlijk. De allerbelangrijkste factor is zonder meer de prijs. Een combinatie van deze drie abonnementen bij maar één internetleverancier zorgt vaak voor gunstige tarieven. Door het vergelijken van alle aanbieders in je eigen regio kan je de voordeligste tarieven vinden. Ook is het belangrijk om te kijken naar de internetsnelheid. De aangeboden snelheid kan namelijk verschillen per leverancier en je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je echt het aantal MB ontvangt waar je voor betaalt. Ten slotte is het ook nog aan te raden om te kijken naar het aantal televisiezenders die er aangeboden wordt in het pakket. De meeste pakketten hebben maar een beperkt aantal zenders.

Uit cijfers van recentelijk onderzoek is gebleken dat de consument vaak teveel betaalt voor abonnementskosten van internet, telefoon en televisie. Een alles in 1 pakket heeft verschillende voordelen, maar toch is de beslissing sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeur. Ben je benieuwd wat de beste optie is voor jou? Neem gerust contact op met ons en wij sturen je een vrijblijvende offerte toe.