Indien je twee verschillende providers hebt voor internet en mobiele telefonie, dan loop je vaak veel korting mis. Door het combineren van deze twee diensten bij twee samenwerkende providers kan je kiezen voor een combivoordeel. Zeker 90% van de Nederlandse huishoudens komt in aanmerking voor een combivoordeel. Maar wat is nou precies een combinatievoordeel en is het voordeliger om de dienst bellen toe te voegen of toch niet? Dit artikel geeft antwoord op al je vragen.

Wat is combivoordeel?

Een combivoordeel is het voordeel dat gegeven wordt door twee samenwerkende providers als je verschillende diensten van hen combineert in één pakket of als je samen met meerdere personen een groep start bij dezelfde provider. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie korting op je abonnement, extra data, gratis extra zenders of gratis onderling bellen. Elk combivoordeel is verschillend en afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur en wensen. Bij de meeste providers moet je een abonnement afsluiten bestaande uit een combinatie van internet en mobiel bellen om van combivoordeel te genieten. Bij bepaalde andere providers is het ook mogelijk om alleen mobiele abonnementen te combineren. Een combivoordeel wordt ook wel een 4-in-1 pakket of ‘quad play’ genoemd omdat je tot wel 4 producten met elkaar kunt combineren. In Nederland zijn er in momenteel 5 grote providers die combivoordeel aanbieden.

Providers met combivoordeel

In Nederland zijn er een aantal grote providers waarbij je gebruik kunt maken van combivoordeel. Al deze providers bieden zowel internet als mobiele diensten aan. Het gaat hierbij om Ziggo, KPN, T-Mobile, XS4ALL en Telfort. Bij T-mobile is het niet verplicht om minimaal een internetdienst af te nemen om in aanmerking te komen voor een combivoordeel pakket. De overige providers eisen wel dat consumenten tenminste een internetdienst afneemt in combinatie met één of meerdere mobiele abonnementen. Het overzicht hieronder geeft een tabel weer met de verschillende providers die combivoordeel pakketten beiden en wat de voordelen precies zijn.

ProviderVoordelen
KPNKorting van €5 Verdubbeling van het pakket Gratis zenderpakket Gratis onderling bellen Onderling delen van Mb’s
T-MobileKorting van €2,50 FOX Sports Eredivisie of Sports Compleet voor €5 euro
Ziggo/VodafoneKorting van €5 Verdubbeling van het pakket Gratis zenderpakket Gratis ‘Veilig online’ pakket
TelfortKorting van €5 Gratis Fox Sports of een ander betaald pakket Geen activatiekosten Gratis opnemen pakket
XS4ALLKorting van €5 Verdubbeling van het pakket Gratis zenderpakket Gratis onderling bellen Onderling delen van Mb’s

Welke voordelen krijg je?

De verschillende providers bieden allemaal soortgelijke voordelen, maar hebben wel allemaal hun eigen voorwaardes gesteld. Zo biedt de ene provider meer voordelen dan de ander. Over het algemeen geldt dat hoe meer abonnementen je met elkaar combineert op hetzelfde adres, des te meer voordelen je ontvangt. Bij het combineren van mobiele abonnementen ontvang je in de meeste gevallen korting op je factuur per mobiel abonnement. Ook ontvang je gratis maandelijks dubbele data per mobiel abonnement. Bij het combineren van internet en mobiel ontvang je nog meer voordelen. Denk hierbij aan een gratis internet beveiligingspakket voor je apparaten thuis, een extra zenderpakket, een upgrade van je internetsnelheid, gratis onderling bellen, gratis onderling data delen of dubbele data/belminuten.

Combivoordeel of toch liever afzonderlijke abonnementen?

De verschillende samenwerkende providers hebben mooie aanbiedingen als je je internetabonnement combineert met je mobiele abonnement van hetzelfde netwerk. Behalve de verschillende voordelen die je kunt genieten door de samenbundeling, heb je ook een overzichtelijke administratie en heb je maar één factuur en maar één aanspreekpunt. De voordelen kunnen variëren van een verdubbeling de belminuten, kortingen op de factuur, gratis zenderpakketten of een veiligheidspakket. Ook is het mogelijk om onderling je Mb’s uit je databundel te delen met anderen. Combivoordeel pakketten kan je veel frequenter upgraden zodat je altijd een abonnement hebt dat echt bij je past. Al deze aanbiedingen zijn wel erg aantrekkelijk, maar de beslissing om te kiezen voor een combivoordeel pakket of een afzonderlijk abonnement nemen voor elke aparte dienst is een persoonlijke keuze. Deze keuze is veelal afhangend van de persoonlijke voorkeur en wensen van elke consument. Het kan namelijk ook zo zijn dat een losse internetprovider en mobiele provider beiden een aantrekkelijke deal aanbieden waardoor combineren toch niet het voordeligst uitkomt in je situatie. Acht van de tien Nederlanders kiest eerder voor een combivoordeel waarbij de kosten lager liggen dan het nemen van losse abonnementen.

Een combivoordeel pakket kan je verschillende voordelen opleveren vergeleken met het apart afnemen van elke dienst bij een andere provider. Door de verschillende providers die combivoordeel aanbieden te vergelijken met elkaar, kan je het ideale pakket vinden die past bij jou en je huishouden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die het sluiten van een combivoordeel kan betekenen voor je persoonlijke situatie? Wij helpen je graag met het maken van de juiste beslissing. Neem vandaag nog contact op met ons en we versturen je een offerte.