Tegenwoordig beschikt ruim 95% van de Nederlandse huishoudens thuis over een internetverbinding. Het grootste gedeelte hiervan combineert dit ook met digitale televisie en bellen. Dergelijke pakketten worden steeds populairder omdat je alle drie diensten kunt onderbrengen bij één provider onder één contract, tegen een vaak voordelige prijs. Maar wat zijn nou de voordelen van het combineren van de diensten internet, televisie en telefonie in 1 en wat ben je maandelijks gemiddeld kwijt per abonnement? Je leest het allemaal hieronder.

Internet, tv en bellen pakket

Met een pakket bestaande uit deze drie diensten kan je internetten, bellen en genieten van digitale televisie bij maar één leverancier. Dit pakket wordt ook wel een alles in 1 pakket of triple play pakket genoemd. De provider zorgt ervoor dat je een snelle internetverbinding hebt via ADSL, kabel of glasvezel, dat je van je vaste telefoonlijn gebruik kunt maken én tenslotte dat je digitale televisie thuis kunt ontvangen.

Voor- en nadelen van internet, tv en bellen

De meeste Nederlandse huishoudens kiezen een pakket bestaande uit internet, digitale televisie en telefonie. Het combineren van deze drie diensten biedt de consument verschillende voordelen, zoals:

  • Besparen: Dergelijke pakketten bestaan vaak uit voordelige maandtarieven. In de meeste gevallen komt daar ook nog een mooie welkomstkorting, aanbieding, actie of cadeau bij als je een (langdurig) contract afsluit. Deze kortingen kunnen je een flinke besparing bezorgen.
  • Alles bij één provider: Je hebt maar één aanspreekpunt waardoor de communicatie ook soepeler verloopt. Ook ontvang je maandelijks maar één overzichtelijke factuur voor alle drie diensten, wat de administratie ook eenvoudiger maakt.
  • Gemak van overstappen of annuleren: Overstappen naar een andee provider of je contract beiindigen is eenvoudig. Omdat je alle 3 diensten bij dezelfde provider onderbrengt kan je het hele proces in één keer afronden in plaats van het hele proces afzonderlijk doorlopen voor elke dienst.
  • Extra’s: Je kunt op elk moment je contract upgraden met leuke extra’s. Denk hierbij aan extra zenderpakketten, films huren, afzending gemist, extra belminuten of een hogere internetsnelheid.

Je bent helaas wel afhankelijk van maaréén provider. Vindt er een storing plaats of word je afgesloten om welke reden dan ook, dan zijn direct alle afgenomen diensten uit de lucht. Verder geldt over het algemeen dat providers hun diensten voornamelijk richten op het werven van nieuwe klanten. Trouwe klanten krijgen hierdoor vaak geen kortingen of aanbiedingen meer, waardoor het dus vaak loont om over te stappen. Het vergelijken van de verschillende providers is dan ook een goed idee.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Een tal van factoren oefenen invloed uit op de prijs van je abonnement. Het gaat hierbij om factoren zoals de provider zelf. De prijs mag door elke provider zelf bepaald worden. Om deze reden zijn er dan ook verschillende mogelijke internetsnelheden beschikbaar. Hoe hoger je snelheid, des te hoger de prijs die je betaalt. Ook welkomstkortingen en acties spelen een grote rol bij de prijsbepaling. Internetproviders proberen nieuweklanten binnen te lokken door het geven van aantrekkelijke welkomstkortingen, speciale aanbiedingen, cadeaus of extra’s bij het sluiten van een vaak langdurig contract. Als je deze kortingen aftrekt dan kom je uit op een mooie besparing. Tenslotte zijn de extra’s die je nog kunt toevoegen aan je pakket ook van invloed. Hoe meer extra’s je neemt, hoe hoger de prijs. Denk bij extra’s aan extra zenders, een hogere downloadsnelheid of onbeperkt bellen.

Internet, tv en bellen prijzen 2020

De prijs die je per maand betaalt voor je alles in 1 pakket is afhankelijk van je eigen wensen. Een basispakket kan je makkelijk upgraden met extra zenders, extra belminuten of bijvoorbeeld een snellere internetverbinding. In het overzicht hieronder tref je de populairste alles in 1 providers van 2020 met hun bijbehorende internetsnelheid en verbindingstype, aantal zenders in het basispakket, de prijs per belminuut en de totale prijs per abonnement.

LeverancierSnelheidTv-zendersBellenPrijs
Online.nl100Mb/s – ADSL850,1445
Budget Alles in 1100Mb/s – ADSL700,1045
T-Mobile50Mb/s – ADSL660,1347,50
Youfone50Mb/s – ADSL400,0949
T-Mobile100Mb/s – ADSL660,1352,50
T-Mobile100Mb/s – Glasvezel660,1352,50
Oxxio100Mb/s – ADSL800,1048,45
KPN50Mb/s – ADSL780,1454,50
Oxxio50Mb/s – Glasvezel800,1050,45
Ziggo50Mb/s – Kabel800,1352

Voordeligheid van een internet, tv en bellen pakket

Vaak is het combineren van deze drie diensten goedkoper dan elke dienst apart afnemen bij de provider, elk met een eigen contract en voorwaardes. Het goedkoopste internet, tv en bellen pakket vind je niet alleen door de prijzen van de verschillende providers met elkaar te vergelijken, maar ook door te kijken naar de kwaliteit van het abonnement. Een voordelige prijs betekent niet altijd een snelle verbinding. De meeste providers geven interessante kortingsacties en aanbiedingen aan nieuwe klanten om deze zo binnen te lokken als nieuwe klant. Deze kortingen kunnen een mooie besparing opleveren aan het eind van de maand op de rekening. Vanwege de stabiele, snelle en betrouwbare internetsnelheid kan je optimaal genieten van digitale televisie en tevens ook van telefonie. Er zijn talloze providers die deze drie diensten samenbundelen en als pakket aanbieden. Het basispakket kan je altijd tussendoor upgraden, downgraden is helaas niet zo eenvoudig bij elke provider.

Het afnemen van een pakket bestaande uit internet, bellen en televisie wordt steeds populairder in Nederland. De prijzen kunnen sterk van elkaar verschillen, maar de beste prijs is altijd afhankelijk van het type abonnement die je neemt. Het abonnement kan je zelf naar keus aanpassen waardoor je altijd een abonnement kiest die echt bij je past. Vraag je je af welk internet, tv en bellen pakket het beste past bij kou persoonlijke wensen en huishouden? Neem vandaag nog contact op met ons en wij sturen je gauw een offerte.