Tegenwoordig is het afnemen van een internet en tv pakket de meest populaire keuze omdat veel mensen vaak geen gebruik meer maken van telefonie. Iedereen beschikt immers al over een smartphone. Er zijn een tal van providers die dergelijke pakketten aanbieden in Nederland, maar dan wil je er wel zeker van zijn dat je de voordeligste prijs krijgt. Maar wat zijn nou de huidige internet en tv prijzen bij de verschillende providers en welke factoren hebben invloed op die prijs? Je leest het allemaal hieronder.

Internet en tv-pakket

Een internet en tv pakket is een abonnement waarbij je gebruik maakt van twee verschillende diensten bij maar één provider, ook wel dual play genoemd. Deze diensten bestaan uit een internetverbinding en digitale televisie. Hiervoor ontvang je maandelijks dan maar één factuur. Consumenten maken steeds minder gebruik van telefonie, waardoor de vraag naar dit specifiek pakket stijgt. Om deze reden biedt vrijwel elke grote provider pakketten van internet in combinatie met digitale televisie.

Internetsnelheid

Je verwacht natuurlijk wel een stabiele en snelle verbinding, maar hoe snel deze precies moet zijn is afhankelijk van je eigen persoonlijke wensen en het gebruik van je huishouden. Een 20-30Mb/s internetsnelheid is voldoende voor een huishouden van één persoon. Een 40-50Mb/s snelheid is ideaal voor een standaard gezin die dagelijks gebruik maakt van het internet via verschillende apparaten. Verder kunnen gezinnen van minimaal 5 personen goed gebruik maken van een snelheid van 80-100Mb/s. Een snelheid van 150Mb/s+ is de beste keuze voor iemand die vanuit huis werkt of constant bezig is op het internet. Het upgraden van je snelheid kan op elk moment gebeuren, downgraden is helaas in de meeste gevallen niet mogelijk.

Tv mogelijkheden

De meeste grote providers bieden een standaardpakket van ongeveer 60 zenders, hieronder ook de bekendste Nederlandse en internationale zenders. Het zenderpakket kan sterk verschillen per provider. Het is altijd mogelijk om je basispakket op een later moment alsnog aan te passen door je abonnement uit te breiden met extra zenderpakketten of jezelf te abonneren op bepaalde zenders. Ook kan je eenvoudig films huren of gemiste programma’s en series terugkijken op een later moment.

Voordelen Internet en tv-pakket

Er zijn verschillende voordelen van het samenbundelen van deze twee diensten in één abonnement, namelijk:

  • Je ontvangt slechts één factuur aan het eind van de maand voor twee diensten bij maar één provider, wat je eigen administratie eenvoudiger maakt.
  • Meestal is het sluiten van een 2 in 1 pakket goedkoper dan 2 losse abonnementen.
  • Als er storing optreedt of klachten hebt dan heb je maar één aanspreekpunt.
  • Tevens heeft een eventuele storing invloed op beide diensten waardoor je van beide niet (optimaal) gebruik kunt maken.
  • Je kunt genieten van interactieve tv, denk hierbij aan terugspoelen, opnemen, pauzeren, video on demand en nog meer extra’s.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs van je abonnement kan beïnvloed worden door een aantal factoren, zoals:

  • De internetprovider zelf: De verschillende providers mogen elk hun eigen prijzen bepalen, waardoor de prijzen tussen providers flink variëren. Er worden verschillende snelheden aangeboden, elk met hun eigen prijskaartje. Informeer dus goed naar de prijs die je aangeboden krijgt per aantal Mb/s.
  • Welkomstkorting en acties: De meeste providers bieden verschillende aantrekkelijke welkomstkortingen, acties, aanbiedingen of zelfs cadeaus als nieuwe klanten een (vaak langdurig) contract afsluiten. Deze kortingen kunnen een flinke besparing leveren.
  • Interactieve tv en extra’s: De meeste providers bieden ook interactieve tv en verschillende extra’s aan. Hierbij kan je denken aan het aanvragen van extra zenders, een hogere downloadsnelheid of een speciale aansluiting. Hoe meer extra diensten je afneemt, hoe hoger je prijs.

Internet en tv prijzen 2020

De prijs die je maandelijks betaalt voor je internet en tv abonnement hangt af van een aantal factoren. Hieronder tref je een overzicht van de populairste providers die dergelijke pakketten aanbieden. Hierbij wordt de prijs per dienst vermeld, als ook de aangeboden snelheid, de internetverbinding, het aantal zenders in het basispakket en vervolgens de totale maandelijkse prijs. Deze pakketten kunnen op elk moment uitgebreid worden.

ProviderPrijs InternetPrijs TVSnelheidZendersMaandelijkse prijs
KPN€41,50€1050Mb/s – ADSL75€51,50
Tele2€25€820Mb/s – ADSL34€33
T-Mobile€27€1520Mb/s – ADSL66€42
Ziggo€43,95€4,5550Mb/s – Kabel80€48,50
XS4ALL€38,50€17,5020Mb/s – ADSL61€56
Online.nl€32€10,5050Mb/s – ADSL81€42,50
Telfort€35€7,5050Mb/s – ADSL54€42,50
NLEx€35€7,50100Mb/s – ADSL70€42,50

Waarom prijzen vergelijken?

Het is van groot belang om eerst de prijzen van de verschillende providers met elkaar te vergelijken voordat je definitief gaat overstappen of een nieuw abonnement sluit.

De meeste providers bieden hun toekomstige klanten met aantrekkelijke aanbiedingen, welkomstkortingen of cadeaus bij het sluiten van een nieuw abonnement. Deze kortingen kunnen flink oplopen, wat voor een mooie besparing kan zorgen op je maandelijkse rekening. Ook de verschillende internet en tv pakketten kunnen sterk van elkaar verschillen, de een heeft meer tv zenders terwijl de ander juist een hogere internetsnelheid heeft. Ook de extra’s die interactieve televisie je kan bieden zijn van belang, denk hierbij aan een gemiste aflevering die je later terug wilt kijken, opnemen of pauzeren. Tenslotte is de maandelijkse prijs die je moet betalen ook een reden om een vergelijking te maken tussen de providers, je wilt immers de voordeligste prijs. Door te vergelijken kan je uiteindelijk kiezen voor een abonnement die écht bij jou persoonlijke voorkeur en je woonsituatie past.

Het is van groot belang om eerst je behoeftes en persoonlijke wensen te bepalen. Geef je de voorkeur aan een hogere internetsnelheid, heb liever een uitgebreid tv pakket met veel extra zenders of zoek je toch naar het abonnement met de goedkoopste prijs? Het kiezen van een abonnement is namelijk een persoonlijke keuze die niet voor iedereen hetzelfde is. Ben je benieuwd naar de verschillende prijzen van de internet en tv abonnementen op de markt? Neem gerust contact op met ons en wij sturen je graag een offerte toe.