Vandaag de dag zijn er zoveel verschillende internetproviders op de markt die ook telefonie aanbieden. Het is dan ook niet raar dat dit het bekendste pakket is bij de meeste providers. Maar wat zijn nou de voordelen van het nemen van een internet en bellen pakket en wat gaat dit maandelijks kosten? Je leest het hieronder verder.

Internet en bellen pakket

Het is een slimme zet om internet en bellen samen te combineren in 1 pakket. Op deze manier bespaar je kosten en onderbreng je beide diensten bij maar 1 provider in plaats van elke dienst apart te nemen bij verschillende providers. Het internet in combinatie met bellen pakket is momenteel de meest populaire pakket onder de Nederlandse huishoudens. Om deze reden is dit combinatiepakket ook vrijwel bij elke provider beschikbaar. Via een internetverbinding kun je gebruikmaken van zowel internet als telefonie. Dit wordt ook wel Voice over Internet Protocol (VoIP) of IP-telefonie genoemd. Bij telefonie wordt door middel van de internetverbinding het geluid van je stem in compacte datapakketjes verstuurd over het internet. Hier zijn 3 verschillende type netwerken voor: kabelinternet, DSL (ADSL/VDSL) en glasvezel.

Internetsnelheid

Tegenwoordig verwacht je van je provider wel een snel en stabiel internet. De exacte snelheid is sterk afhangend van je eigen persoonlijke wensen en voorkeur, maar ook van het gebruik van je huishouden. Een 20-30Mb/s internetsnelheid is ideaal voor een huishouden die maar uit één persoon bestaat. Een 40-50Mb/s snelheid is meer dan voldoende voor een standaard gezin die dagelijks gebruik maakt van het internet via verschillende apparaten. Voor grote gezinnen van minimaal 5 personen is een snelheid van 80-100Mb/s aangeraden. Een snelheid van 150Mb/s+ is geschikt voor iemand die vanuit huis werkt of constant toegang nodig heeft tot het internet. Je snelheid kan je op elk moment van je contractperiode upgraden, downgraden is in de meeste gevallen niet makkelijk.

Belmogelijkheden

Tegenwoordig kiezen de meeste consumenten steeds vaker voor een mobiel abonnement, waardoor vast bellen steeds minder wordt gebruikt. Toch hebben de meeste huishoudens nog bellen in hun internetpakket. De providers werken hierbij met een starttarief, en de kosten worden per cent afgerekend. Vervolgens worden de belkosten hierbij opgeteld. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de prijs, waardoor er een groot verschil ontstaat tussen de prijzen van de verschillende providers.

Waarom prijzen vergelijken?

Omdat er zoveel verschillende internetproviders beschikbaar zijn in Nederland die elk hun eigen prijs hanteren, kunnen die flink van elkaar variëren. Om die reden is het ook belangrijk om de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Dan weet je zeker dat je kiest voor een abonnement die echt bij je past en waarbij je ook nog kunt besparen op de kosten. Providers zoeken constant nieuwe klanten en proberen ze vaak binnen te lokken door aantrekkelijke aanbiedingen, welkomstkortingen, acties en cadeaus aan te bieden bij het sluiten van een contract. Deze kortingen kunnen een mooie maandelijkse besparing bezorgen. Klanten die al jarenlang bij dezelfde provider zitten krijgen hierdoor vaak geen kortingen of speciale aanbiedingen meer. Tenslotte het nog belangrijk om te kijken naar de prijsverhouding tussen het aantal aangeboden belminuten of het beltarief per minuut, en de aangeboden internetsnelheid. Dan weet je zeker dat je nooit meer te veel betaalt.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de prijs van je internetabonnement. Hierbij kan je denken aan factoren zoals:

  • De provider: De prijs mag door elke provider zelf bepaald worden. Hierdoor zijn er verschillende mogelijke internetsnelheden beschikbaar, elk met hun eigen prijs waar je uit kunt kiezen. Je prijs is dus grotendeels afhankelijk van de internetprovider zelf.
  • Welkomstkortingen en acties: De verschillende internetproviders proberen klanten te stimuleren om een contract te sluiten door het geven van aantrekkelijke welkomstkortingen, speciale aanbiedingen, cadeaus of extra’s. Deze kortingen kunnen je uiteindelijk een mooie besparing opleveren op je maandelijkse rekening.
  • Extra’s: Je kunt bij de meeste leveranciers verschillende extra opties kiezen zoals bijvoorbeeld extra zenders, een hogere downloadsnelheid of een speciale aansluiting. Door deze extra’s gaat de prijs omhoog.

Voordelen internet en bellen pakket

Het combineren van de twee diensten internet en bellen in 1 pakket heeft verschillende voordelen, namelijk:

  • Door de twee diensten te onderbrengen bij 1 provider betaal je maandelijks een voordelige prijs. Bovendien betaal je met onbeperkt bellen niet meer per minuut omdat je dan een belbundel hebt.
  • Je hoeft maar 1 contract af te sluiten bij 1 provider. Ook ontvang je maandelijks maar 1 rekening en heb je maar 1 aanspreekpunt.
  • Digitale telefonie is goedkoper dan analoge telefonie
  • Je hebt de mogelijkheid om je huidige telefoonnummer en eigen toestel te behouden
  • Er is een ruim aanbod van providers beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Dit pakket is namelijk zeer populair en dus bij vrijwel elke leverancier te verkrijgen.

Internet en bellen prijzen 2020

Vaak kan je je abonnement naar wens uitbreiden bij de meeste internetproviders. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste combinatie hebt die past bij het gebruik van je huishouden en je persoonlijke wensen. Onderstaand overzicht geeft een indicatie van de prijzen voor internet en bellen bij de populairste providers in 2020.

LeverancierInternetBellenPrijs per maand
Youfone50Mb/s – ADSL€ 0,09€ 32
Budget Alles in 1100Mb/s – ADSL€ 0,10€ 31
Online.nl100Mb/s – ADSL€ 0,14€ 36,50
Youfone100Mb/s – ADSL€ 0,09€ 33
T-Mobile50Mb/s – ADSL€ 0,13€ 32,50
KPN50Mb/s – ADSL€ 0,14€ 44,50
KPN50Mb/s – Glasvezel€ 0,14€ 44,50
Oxxio100Mb/s – ADSL€ 0,10€ 38,45
Oxxio50Mb/s – Glasvezel€ 0,10€ 38,45
T-Mobile100Mb/s – Glasvezel€ 0,13€ 37,50

Uit bovenstaand tabel is duidelijk op te merken dat het aanbod redelijk ruim is. Je hebt een uitgebreide keuze tussen verschillende internetaansluitingen en -snelheden. Hoe je het ook bekijkt, de keuze zal altijd afhankelijk zijn van je eigen persoonlijke voorkeur. Ben je benieuwd naar de verschillende internet en bellen pakketten die er momenteel op de markt zijn? Neem gerust contact op met ons en we sturen je een offerte.